Sunday, October 18, 2020

BMW зареєструвала ім'я електричного «Роллс-Ройса»

 Концерн BMW , яким серед іншого належить марка Rolls-Royce , зареєструвала назву моделі Silent Shadow. Останнє слово є класичним для імен автомобілів Rolls-Royce, наприклад Silver Shadow - «Срібна тінь». А слово Silent означає тишу

Silent Shadow можна вважати ідеальним назвою для першого електромобіля Rolls-Royce, в якому відбивається з одного боку вірність традиціям, а з іншого обігрується низький рівень шуму електромобілів щодо машин з ДВС. Побічно це підтверджується тим, що керівництво британської марки офіційно пообіцяло випустити першу повністю електричну модель до кінця десятиліття. При цьому в фірмі підкреслюють, що не вважають перехід на електротягу відмовою від традицій, так як саме електричний привід забезпечує найбільш плавну тягу і низький шум, за що клієнти завжди Rolls-Royce і цінували.

Правда, до цих пір надходила вельми суперечлива інформація про те, яким буде перший повністю електричний Rolls-Royce. За одними даними, BMW встановить на вже існуючі моделі Phantom і Cullinan електропривод про майбутнього електричного седана 7-Series. За іншою, це будуть розроблені з нуля моделі.

Представлений новий Rolls-Royce Ghost

 Британська компанія Rolls-Royce розсекретила модель Ghost нового покоління. Не звертайте уваги на схожість з попередником - між ними немає нічого спільного

Габарити Ghost змінилися значно: в довжину він виріс на 89 мм (до 5546 мм), в ширину на 30 мм (до 2148 мм), а тисяча п'ятсот сімдесят одна-міліметрова висота і 3 295-міліметрова колісна база залишилися колишніми. Четирехдверка побудували на алюмінієвій платформі, яка вже задіяна в конструкції інших моделей Rolls-Royce . Седан зберіг монументальний V12 об'ємом 6,75 літра, але двигун піддався доробці. Його віддача збільшилася на символічну 1 к.с. - до 571 к.с., кількість тяги зросла трохи помітніше - з 780 до 850 Нм.

В пару до мотора поставили восьмідіапазонний «автомат» ZF, забезпечивши седан також системою повного приводу за зразком старшого Phantom і керованими задніми колесами. У підсумку до 100 км / год седан здатний прискоритися за 4,8 секунди при максимальній швидкості, обмеженою відміткою в 250 км / ч.

Старі Роллс-Ройс перейшли на електрику

 Британська фірма Lunaz розробила комплекс доробок з перекладу класичних Rolls-Royce Phantom V і Silver Cloud середини 50-х-початку 60-х на електротягу. Компанія проводить роботи «під ключ» і займається продажем вже готових автомобілів

За основу Lunaz бере добре збережені екземпляри Роллс-Ройс, вони проходять через повну дефектовку і реставрацію з відновленням і перефарбою кузова. Однак рідної ДВС і коробка передач демонтуються, замість них Lunaz встановлює електромотор власної розробки, який розвиває 275 кВт (= 375 к.с.) потужності і 700 Нм крутного моменту. Його живить літій-іонна батарея ємністю 80 кВт * год, що забезпечує запас ходу на одній зарядці до 250 миль. Розгін з місця до 60 миль / год займає менше п'яти секунд.

Екстер'єр зберігають повністю оригінальним, більш того, компоненти електричної силової установки спочатку адаптовані під рідні місця кріплення - це зроблено для того, щоб власник міг у будь-який момент повернути автомобілю вихідні ДВС і трансміссію.Всего Lunaz планує переобладнати 30 старих Роллс-Ройс в різних кузовах, включаючи чотиридверний лімузин, купе з двома дверима і кабріолет.

Rolls-Royce випустить електричний Phantom

 Rolls-Royce Motor Cars, англійський виробник суперлюксових автомобілів, збирається розширити модельну лінійку першим в історії марки серійним електромобілем

В інтерв'ю виданню Roadshow генеральний директор Rolls-Royce Торстен Отвос-Мюллер заявив, що компанія збирається розробити електромобіль, однак проект повинен бути таким, що окупається, оскільки вкладати гроші в нерентабельні продукти керівництво компанії не збирається.

За даними журналу Car Magazine, першим електромобілем марки може стати лімузин Phantom , який у 2017 році змінив покоління. Молоді і забезпечені клієнти марки все частіше цікавляться машинами, у яких під капотом немає ДВС, і Rolls-Royce готова задовольнити їхні потреби. Випуск електричного Фантома може початися в 2022 році.

Rolls-Royce вже має досвід у створенні електромобілів. Ще дев'ять років тому, в 2011-му, компанія представила концепт-кар Phantom 102EX, який міг долати на одному заряді 200 кілометрів шляху. Однак в серію модель так і не пішла.

Rolls-Royce розповів про плани на новий Ghost

 Седан Rolls-Royce Ghost наступного покоління, який британці побудують на платформі власної розробки, дебютує восени 2020 годa

Новинку побудують на платформі власної розробки, на відміну від попередника, в основі якого лежала база BMW 7-Series. Седан отримає систему повного приводу і повнокероване шасі з повертаються під невеликим кутом задніми колесами, що збільшують маневреність на малих швидкостях і стабільність на високих.

Однією з головних нових розробок на наступному Ghost стане система під назвою Planar, що складається з трьох ключових елементів. Так, седан отримає додатковий поперечний важіль над передньою підвіскою для «більш стійкою і м'якої їзди». Крім того, на автомобілі використовують комплекс з камерами, які будуть зчитувати покриття спереду і застосовувати оптимальні настройки підвіски.

Rolls-Royce пояснив, чому Ghost НЕ буде хизуватися своїм стилем

 Багаті більше не хочуть, щоб їх автомобілі виглядали зухвало

Слідом за зробленим напередодні анонсом Rolls-Royce опублікував перший з чотирьох обіцяних анімаційних роликів, присвячених новому Ghost. Заодно виробник розповів про цінності своїх клієнтів, які знайшли відображення в дизайні автомобіля.

Новий напрямок в своєму фірмовому стилі Rolls-Royce позначив терміном «постізобіліе», який він розкриває як «прагнення до мінімалізму і стриманості». На практиці це означає «відмову від великої кількості складних деталей, помітних прикрас». Іншими словами, покупці «роллс-ройсів» більше не хочуть, щоб назовні машин кричала про добробут своїх власників - вельми своєчасно з урахуванням нинішньої ситуації в світі. Фраза «скромніше треба бути, товариші» заграла новими фарбами.

Новий Rolls-Royce Ghost отримає інноваційну систему очищення повітря в салоні

 Компанія Rolls-Royce розповіла про нову розробку, - система очищення повітря Micro Environment Purification System (MEPS), якій має намір оснащувати нові моделі. За запевненням британської марки, система здатна забезпечити найчистіше повітря в салоні, доступний на сучасних автомобілях

Принцип роботи MEPS заснований на високочутливих датчиках, що вимірюють кількість шкідливих речовин в повітрі: частинок чадного газу і пилку, а також деяких вірусів і бактерій.

При виявленні критичного рівня домішок система автоматично перемикає кондиціонер на режим рециркуляції повітря, пропускаючи його через фільтр з нанофліса (Nanofleece). У його структурі - волокна діаметром від 120 до 150 нанометрів замість 500, як у звичайних фільтруючих елементів, які здатні очистити все повітря в салоні машини менш ніж за дві хвилини.

Rolls-Royce зашифрував у купе Wraith загадковий код

 Британська марка випустить 50 унікальних автомобілів, в дизайні яких зашифровано таємне послання

Компанія Rolls-Royce представила спеціальну версію купе Wraith, що отримала назву Kryptos. У новинці, яка вийде обмеженим тиражем в 50 екземплярів, зашифровано таємне послання.

Один з дизайнерів британської марки захоплюється криптографією, тому в елементах обробки захований спеціальний код. Ключ до шифру знають тільки двоє людей в світі: розробник спецсерії і виконавчий директор марки Торстен Мюллер-Отвос. Ключ в запечатаному конверті зберігається у останнього в сейфі.

Перше повідомлення заховано в підставі фірмової фігурки «Дух екстазу» - гравірування і вставки із зеленої емалі є закодований шифр. Крім того, загадка криється і в салоні автомобіля - в накладках на порогах з ілюмінацією. Плюс до всього фірмову монограму RR на підголівниках замінив найпомітніший фрагмент шифру.

Rolls-Royce Dawn стане «Срібної кулею»

 Британська компанія випустить 50 особливих Dawn з кузовом родстер, які присвятять гоночних автомобілів 1920-х

Компанія Rolls-Royce опублікувала дизайн-скетчі ексклюзивної версії кабріолета Dawn під назвою Silver Bullet, яка стане першим представником особливої серії машин Collection. Головною відмінністю нового автомобіля стане відсутність заднього ряду сидінь, що зробить його родстером. Спецверсія Rolls-Royce Dawn Silver Bullet присвячена знаменитим гоночних автомобілів 1920-х років - «Срібним кулям», на яких були здійснені спроби встановлення світового рекорду швидкості на землі.

Відмінними рисами новинки стануть спеціальні обтічники Aero Cowling, виконані з композитних матеріалів і алюмінію, а також особливий новий відтінок «срібний металік». Даних про силовий агрегат поки немає. Стандартний Rolls-Royce Dawn комплектується 6,6-літровим 12-циліндровим двигуном з двома турбінами, що розвиває 601 силу і 870 Н · м крутного моменту. Мотор працює в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач.

Rolls-Royce припинив випуск седана Ghost

 Компанія Rolls-Royce анонсувала прем'єру прощальній версії седана, проте засмучуватися не варто, так як вихід нового покоління вже не за горами

Так, на даний момент британці вже тестують Ghost наступного покоління. Новинку побудують на шасі власної розробки, тоді як в основі попередника лежала платформа BMW 7-Series. Інші характеристики новинки поки невідомі, проте, поточне покоління автомобіля укомплектовано 6,6-літровим двигуном V12 потужністю 570 кінських сил. Седан здатний прискорюватися з місця до «сотні» за 4,9 с, а його максимальна швидкість примусово обмежена 250 км на годину.

Що стосується прощальній версії, то тут подробиць мало. Відомо лише, що автомобіль отримає хромовану темну статуетку «Дух екстазу», а також забарвлення кузова відтінку Black Diamond. Автомобіль дебютує у Великобританії на виставці класичних машин NEC.

Rolls-Royce випустить Cullinan Coupе

 На жаль, це лише мрії, які туляться в голові самотнього дизайнера, однак, фантазія його працює на всю котушку, і зараз ми можемо подивитися на можливий зовнішній вигляд автомобіля

Автомобіль, який вийшов з-під олівця незалежного художника, являє собою якийсь гібрид класичного «Каллінан» і купе Wraith. Від першого машині дісталася вся передня частина, від другого - спадна лінія даху, задня оптика і «суїцидальні» (відкриваються проти ходу) двері. З огляду на, що концерн JLR відмовився від випуску Range Rover SV Coupe, такий Cullinan міг би стати першим тридверним люксовим вседорожником.

Але компанія явно не має наміру творити такі речі. У всякому разі, ні офіційних заяв, ні навіть натяків на цей рахунок у Rolls-Royce не робили. Теоретично, така метаморфоза з автомобілем все ж може статися, так як машина знаходиться на самому початку життєвого циклу і плани компанії щодо її майбутніх модифікацій можуть не раз змінитися.

BMW зареєструвала ім'я електричного «Роллс-Ройса»

 Концерн BMW , яким серед іншого належить марка Rolls-Royce , зареєструвала назву моделі Silent Shadow. Останнє слово є класичним для імен а...